Voorwaarden & tips 

1. Kan ik mij ook aanmelden als ik NIET werkzaam ben op een school in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs? 

Nee, de PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, het NRO en de KB hebben een licentie bij EBSCO ingekocht. Binnen deze licentie is afgesproken dat alleen leraren en ander personeel binnen po, vo en mbo scholen gebruik kunnen maken van EBSCO. Bovendien moet deze pilot inzichtelijk maken wat het gebruik van en behoefte aan toegang tot wetenschappelijke publicaties binnen de scholen in het po, vo en mbo is.

 

2. Waarom moet ik mij aanmelden met een school e-mailadres?
Het e-mailadres van de school is de toetsing of je werkzaam bent op een po, vo of mbo school en je dus binnen de kaders van deze pilot valt. Wanneer jij je aanmeldt met je privé e-mailadres kunnen wij dit niet controleren. Dan weigeren wij je aanvraag. Ook aanmeldingen vanuit een e-mailadres dat niet afkomstig is van een school in het po, vo of mbo worden niet toegekend.    

3. Ik werk op een school maar heb geen school e-mailadres. En nu?

Neem dan contact op met je school en kijk of zij een e-mailadres voor je aan kunnen maken. 

4. Help, ik moet toch betalen voor een artikel. Klopt dat wel?
De inhoud van EBSCO Education Source is enorm. Naast de ruim 1 miljoen artikelen die je als full tekst kunt raadplegen zijn er ook artikelen waar alleen een samenvatting van beschikbaar is of waarvoor moet worden betaald. Filter bij je zoekopdracht  op 'volledige tekst'. Zie onderstaand screenshot. Dan krijg je de volledig toegankelijke artikelen bij de zoekresultaten.

 

De initiatiefnemers hebben helaas geen invloed op welke artikelen volledig beschikbaar zijn. EBSCO heeft eigen afspraken met de uitgevers van de wetenschappelijke artikelen. 

Wil je meer tips voor het vinden, duiden, raadplegen en implementeren van inzichten uit onderwijsonderzoek?  Ga naar:  www.nro.nl/toegangtotliteratuur of www.kb.nl/oatips  

zoek.jpg

Tip: neem ook een kijkje bij de veelgestelde vragen en antwoorden

5. Ik zie ook resultaten die ook via Google al vrij toegankelijk zijn, wat is dan de toegevoegde waarde van EBSCO Education Source?
Als je een zoekopdracht in EBSCO invoert, worden naast EBSCO Education Source ook ERIC en Teacher Reference Center doorzocht. De resultaten uit deze databases waren al vrij toegankelijk. In EBSCO Education Source vind je vrij toegankelijke zoekresultaten en resultaten waar alsnog voor betaald moet worden. Je kunt de databases die doorzocht worden bij je zoekopdracht filteren. Zie onderstaand screenshot.  

zoeken.jpg
logo-po-raad.png
vo-raad_logo_780.jpg

Een initiatief van: 

LzBPeOBs_400x400.png
KB_Nationale-Bibliotheek_Logo_RGB-Zwart.
NRO-logo-blok.jpg